Visió holística en la consulta de coaching.

El Reiki com a eina.

El coaching és un procés on s’estableix un compromís entre el coach i el client o coachee. Aquest últim planteja la seva situació actual i l’objectiu que  vol aconseguir; es marquen unes tasques i uns terminis per realitzar-les; el procés acaba quan s’ha arribat a l’objectiu. El coaching holístic parteix de la mateixa premissa, però treballa amb el client des de d’una vessant més completa. Crec i, és per això que enfoco les sessions des d’aquesta segona mirada, que la persona “ÉS” la suma del seu cos físic, mental-emocional i espiritual-energètic. Per aquest motiu, incorporo diferents tècniques i disciplines que tenen com a objectiu acompanyar al client cap a un millor. Una de les tècniques que m’agrada aplicar és el Reiki.

Mikao Usui

La paraula Reiki significa en japonès energia vital (Ki) i energia universal (Rei) i el seu origen l’hem d’anar a cercar al Japó de la mà de Mikao Usui l’any 1922. Però hi ha altres veus que l’origen del Reiki és mil·lenari. Usui va estudiar Kiko, una tècnica de curació que utilitza l’energia vital pròpia, cosa que fa que aquesta sigui extremadament esgotadora; per això Mikao Usui va investigar incansablement, cercant tècniques per tractar a les persones a través de l’univers holístic. Va estudiar els sutras(1) budistes i la bíblia cristiana. Aquests estudis el van portar a viatjar a Europa, Amèrica del Nord i Xina. Diuen que un dia va pujar a la muntanya Kurama de Kioto i, mentre practicava la meditació Isyu Guo (un entrenament budista de 21 dies, on es medita, s’ora, es canta, acompanyat de dejuni), va tenir una revelació mística, adquirint la capacitat de canalitzar l’energia vital universal mitjançant el chakra coronari o 7è chakra. També va adquirir la metodologia de la imposició de mans i els símbols que l’acompanyen. Mikao Usui va denominar a aquest sistema de sanació natural Reiki.

El què i el com del Reiki.

Aquest sistema es basa en utilitzar l’energia vital de cadascú per harmonitzar i afavorir la salut d’un mateix i la dels altres. És un procés on, a través d’un terapeuta de Reiki titulat, la persona sintonitza amb l’energia universal i la seva pròpia energia vital, restaurant així l’equilibri natural, espiritual, físic i emocional.

L’energia Reiki s’assembla a les ones de ràdio, per tant, tan es pot aplicar presencialment, com a distància. És una energia inofensiva, sense contraindicacions i compatible amb qualsevol altra teràpia o tractament.

A través del Reiki s’equilibren els Chakras o punts de força subtil d’energia. El terapeuta de Reiki fa de canal connectant-se amb l’energia superior universal, mitjançant l’oració o petició. El terapeuta fa imposició de mans, sense tocar el cos del client, en els punts energètics o chakras (veure dibuix) entre 3 i 5 minuts. També es pot ajudar d’altres eines terapèutiques com el pèndul, els minerals, els olis essencials, etc.

En què pot ajudar el reiki,

  • Afavoreix la relaxació.
  • Redueix l’ansietat.
  • Desbloqueja i allibera emocions reprimides.
  • Combat l’insomni.
  • Alleuja tensions musculars i processos de dolor.
  • Enforteix el sistema immunitari.
  • Augmenta la vitalitat.
  • Elimina toxines.
  • Potencia la creativitat i l’energia positiva.

(1) Els sūtras o suttas son majoritàriament discursos donats per Buda o algun dels seus deixebles més propers. Designa en el budisme els textos escrits en els que s’exposen ensenyaments i preceptes relatius a les diferents vies de coneixement per a aconseguir la “il·luminació” o realització espiritual completa del ser humà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: