La Tribu, pedra angular de l’autoestima

En l’article anterior1 et parlava de l’espai “Dones en Moviment” i quin és el seu fil conductor, el nostre creixement i apoderament personal. Per treballar aquesta part tan fonamental de nosaltres, ho fem guiades pel desenvolupament de l’ésser humà que ens marquen els 7 Txakres.

Avui us parlaré del primer dels 7 Txakres, el Txakra arrel o Muladhara, paraula sànscrita que vol dir arrel de suport i s’ubica en el perineu; correspon a l’element terra, ens arrela. Els arquetips en aquesta etapa son l’autosuficient (cara) i la víctima (creu), què vol dir això, que si el desenvolupem òptimament serem persones amb autoestima i sabrem caminar de forma positiva per la vida, l’oposat és la víctima.

Aquest és el primer Txakra que activem al néixer i el procés de la seva activació acaba als 7 anys, a partir d’aquí s’inicia el desenvolupament del segon Txakra. Aquest primer Txakra te relació amb les nostres necessitats físiques, la supervivència, la seguretat, l’estabilitat i per això, en aquesta etapa, la família, la nostra tribu, hi juga un paper fonamental.

Hem volgut començar el nostre camí d’auto-acceptació i d’auto-amor des d’aquest punt, per intentar sanar tot allò que és necessari sanar d’aquesta etapa tan bàsica per a qualsevol de nosaltres.

És en aquest moment, dels 0 als 7 anys,  que adquirim les creences, els hàbits, els judicis, etc. de la nostra família. El què vivim en aquesta etapa ens determinarà, de forma positiva o no, el nostre desenvolupament personal al llarg de la vida.

Podem treballar aquest arrelament per a que sigui saludable des de diferents enfocs, com per exemple, el què ens ofereix la psicoteràpia, la teràpia corporal, l’aromateràpia emocional, el ioga, les teràpies energètiques, l’alimentació, etc.

Des de “Dones en Moviment”, treballem amb una visió holística. Això vol dir, que ens observem com un tot indivisible. Les nostres emocions, la nostra estructura física, les nostres creences, tot va encaminat a donar informació per transformar allò que ens és perjudicial convertint-lo en allò que ens beneficia i així arribar a “la pau i la felicitat”2.

La meditació és una excel·lent eina per iniciar un treball de retrobament i equilibri amb nosaltres mateixes. Als nostres tallers l’utilitzem sempre. El silenci i la visualització són eines molt potents i ens connecten amb allò profund que hi ha dins nostre, la nostra essència.

Us convido a començar el camí de l’autoconeixement a través de la meditació del primer Txakra3. Pren-te un temps per a tu, en un espai que sigui agradable, pot ser interior o exterior, al bosc, a la platja, tu tries.

Avui i ara, TU ets la persona més important per a tu.

ESTIMA’T!

  1. https://ivetvilarcoach.com/2021/02/11/de-la-consciencia-a-lessencia/
  2. La pau i la felicitat són paraules que cadascú de nosaltres li en dóna un sentit.
  3. Meditació 1r. Txakra: https://www.youtube.com/watch?v=hJkCCtNBvx4&t=27s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: